Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Hoeveel risico willen uw werknemers nemen?


Het pensioenstelsel in Nederland gaat veranderen. Daarom werken we aan een nieuwe pensioenregeling. En we vinden de mening van uw werknemers belangrijk. Daarom onderzoeken we hoeveel risico uw werknemers willen nemen met beleggingen.

Lees meer

Premieverlaging voor de excedentregeling


Wij hebben op verzoek van meerdere werkgevers onderzocht of de premie voor de excedentregeling lager kon. En dat kon per 1 januari 2022. Het is nu aantrekkelijker om deel te nemen aan de regeling. Als uw bedrijf al deelneemt, gaan uw kosten omlaag in 2022.

Lees meer

Wijzigingen Sociaal Fonds Bakkersbedrijf


Er zijn 2 wijzigingen bij het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf in 2022. Het fonds gebruikt sinds dit jaar een maximum salaris om de premie te berekenen. En directeuren-grootaandeelhouders betalen geen premie meer. Bekijk wat deze wijzigingen voor u betekenen.

Lees meer

We gaan beleggingen in Rusland verkopen


De inval van Rusland in Oekraïne en het verschrikkelijke oorlogsgeweld raakt de hele wereld. Ook wij leven mee met de bevolking in Oekraïne. Ons bestuur heeft inmiddels besloten om alle beleggingen in Rusland te verkopen.

Lees meer

Premie blijft gelijk, opbouw gaat omlaag


De pensioenpremie blijft in 2022 gelijk, namelijk 14% van de totale loonsom. Daarnaast gaat het opbouwpercentage verder omlaag: van 1,35% naar 1,30%.

Lees meer

Pensioenen gaan niet omhoog in 2022


Onze financiële situatie is in oktober opnieuw verbeterd. Maar dat is niet genoeg om de pensioenen vanaf 1 januari 2022 te verhogen. Wel staan we er een stuk beter voor dan vorig jaar. De kans dat we de pensioenen in 2022 moeten verlagen, is daarom heel klein geworden.

Lees meer