Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuwe regels voor pensioenen uitgesteld


Het nieuwe pensioenakkoord: de pensioenwereld staat voor een enorme verandering. De bedoeling was dat pensioenfondsen voor 1 januari 2026 zouden overstappen op het nieuwe pensioenstelsel. Dit schuift op, met een jaar. 

Een jaar later overstappen

Minister Koolmees wilde de uitwerking van de wetgeving dit jaar langs de Eerste en Tweede Kamer loodsen. Dat lukt niet. Hij wil dit nu begin 2022 doen. Pensioenfondsen kunnen dan op 1 januari 2023 beginnen met de overstap naar het nieuwe stelsel. Zij krijgen daar tot 1 januari 2027 de tijd voor. 

Voor ons maakt dit uitstel geen verschil

Wij zijn al bezig met de voorbereidingen voor de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. En met die voorbereidingen gaan we door. De invoering mag namelijk wel eerder, maar niet later dan 1 januari 2027. Wij willen proberen om in 2024 over te gaan.

We werken de overgang nu uit

Wij werken nu samen met werkgevers en vakbonden de overgang uit. Zij maken bijvoorbeeld keuzes over de manier waarop we straks pensioen opbouwen. Als dit allemaal is geregeld, gaan wij zo snel mogelijk over naar het nieuwe pensioenstelsel. 

Meer informatie

Lees in ons eerdere nieuwsbericht meer over het pensioenakkoord.