Upa vervangt vanaf 2021 kopie loonaangifte

dinsdag, juni 30, 2020

Het Bakkers Pensioenfonds stapt vanaf 1 januari 2021 over op de uniforme pensioenaangifte (upa). De upa maakt het makkelijker om gegevens bij ons aan leveren. De aanlevering gaat namelijk automatisch via uw salarispakket. 

Upa vervangt vanaf 2021 kopie loonaangifte

Vanaf 2021 vervangt de uniforme pensioenaangifte de aanlevering via een kopie loonaangifte. Pensioenaangifte via een kopie loonaangifte in het werkgeversportaal komt daarmee te vervallen. De aanleveringen voor het jaar 2020 doet u nog wel via een kopie loonaangifte.

Voordelen van de upa voor u

De uniforme pensioenaangifte heeft veel voordelen. Door de automatische aanlevering via het salarispakket is de gegevensaanlevering correcter en actueler. En u hoeft straks niet meer apart gegevens aan te leveren in het werkgeversportaal.

Pensioenaangifte via uw salarispakket

Vanaf 2021 doet u pensioenaangifte rechtstreeks vanuit uw salarispakket. Softwareleveranciers van salarispakketten zijn al op de hoogte. Zo is er voldoende tijd om de pakketten geschikt te maken voor de uniforme pensioenaangifte.

Heeft u geen salarispakket? Dan raden we u aan om salarissoftware aan te schaffen of de pensioenaangifte uit te besteden aan een administrateur.

Bekijk een overzicht van geschikte salarispakketten voor de upa

Tip: bekijk de handleiding van uw salarispakket

Elk salarispakket werkt net even anders. Daarom kan uw softwareleverancier u het beste helpen bij de pensioenaangifte met de upa. De meeste leveranciers hebben een handleiding voor u.

In januari 2021 krijgt u instructies om de upa te activeren

Voordat u of uw administrateur pensioenaangifte kan doen met de upa in het salarispakket, activeert u de upa. In januari 2021 krijgt u hierover instructies.

Heeft u een administrateur bij ons gemachtigd? Dan krijgt uw administrateur de instructies van ons. U hoeft dan zelf niets te doen.

Neem voor vragen contact op

Neem gerust contact met ons op als u nu al vragen heeft over de upa. 

Hoi