Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Verkort jaarverslag 2021 is uit


Bekijk ons verkort jaarverslag over 2021. Daarin vertellen we hoe het financieel met het Bakkers Pensioenfonds ging en welke resultaten we hebben bereikt. Nieuwsgierig? We zetten de belangrijkste feiten voor u op een rij.

Lees meer

Dekkingsgraad: augustus 105%


In augustus steeg de beleidsdekkingsgraad naar 105% (eind juli: 103,8%). De actuele dekkingsgraad steeg naar 112,9% (juli 2022: 107,9%).

Lees meer

Kandidaatstelling bestuurslid namens pensioengerechtigden


We zoeken nog steeds een nieuw bestuurslid namens de pensioengerechtigden. Als bestuurslid kunt u meebeslissen in het beleid ten aanzien van de pensioenregeling. U helpt ook mee aan een goed pensioen in de toekomst. Geïnteresseerd? U kunt uzelf of iemand anders voordragen. Doe dit vóór 7 september 2022. 

Lees meer

Pensioen niet verhogen in 2022


Onze financiële situatie ontwikkelt zich positief. Maar we mogen uw pensioen pas (gedeeltelijk) verhogen als onze financiële situatie goed genoeg is. In 2022 kunnen we uw pensioen (waarschijnlijk) niet verhogen. Maar we hopen dat dit in 2023 wel kan.

Lees meer

Pensioenfondsen Bakkers en Zoetwaren versterken samenwerking


Een aantal jaren geleden maakten de besturen van BPF Zoetwaren en BPF Bakkers bekend dat zij meer wilden gaan samenwerken. Zij hebben het niet bij woorden alleen gelaten, maar het ook in de praktijk gebracht. En dat werpt zijn vruchten af.

Lees meer

Premieverlaging voor de excedentregeling


Wij hebben op verzoek van meerdere werkgevers onderzocht of de premie voor de excedentregeling lager kon. En dat kon per 1 januari 2022. Het is nu aantrekkelijker om deel te nemen aan de regeling. Als uw bedrijf al deelneemt, gaan uw kosten omlaag in 2022.

Lees meer

Wijzigingen Sociaal Fonds Bakkersbedrijf


Er zijn 2 wijzigingen bij het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf in 2022. Het fonds gebruikt sinds dit jaar een maximum salaris om de premie te berekenen. En directeuren-grootaandeelhouders betalen geen premie meer. Bekijk wat deze wijzigingen voor u betekenen.

Lees meer

We gaan beleggingen in Rusland verkopen


De inval van Rusland in Oekraïne en het verschrikkelijke oorlogsgeweld raakt de hele wereld. Ook wij leven mee met de bevolking in Oekraïne. Ons bestuur heeft inmiddels besloten om alle beleggingen in Rusland te verkopen.

Lees meer