Overslaan en naar inhoud gaan

Beleggingsbeleid

U wilt weten waarom we beleggen met uw premie. En hoe we beleggen. Het antwoord is: beleggen is nodig voor een goed pensioen. In ons beleggingsplan en strategisch beleggingsbeleid leest u hoe we beleggen en waarin we beleggen.

Beleggen is nodig voor een goed pensioen

U en uw werkgever betalen iedere maand premie. Deze premie is lager dan het bedrag dat we uiteindelijk nodig hebben om alle pensioenen te kunnen betalen. We verdienen de rest van het geld dat we nodig hebben met onze beleggingen.

Beleggen levert meer op dan sparen

Beleggen levert op de lange termijn het meeste geld op. Meer dan sparen. Als we niet zouden beleggen, kreeg u minder pensioen of zou u meer premie moeten betalen voor hetzelfde pensioen.

We zoeken balans tussen rendement en risico

Beleggen brengt ook risico’s met zich mee. We beleggen voorzichtig en kiezen onze beleggingen zorgvuldig. We zoeken de beste balans tussen rendement en risico. Ook hebben we beleid om de risico’s te beperken. En we houden rekening met risico's bij de inrichting van onze beleggingsportefeuille. 

We beleggen verantwoord

We vinden dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben in de manier waarop we beleggen. Wij verwachten van duurzame beleggingen op lange termijn een betere opbrengst dan van niet-duurzame beleggingen. Hoe we verantwoord beleggen staat in ons beleid duurzaam beleggen. De hoofdpunten uit dat beleid zijn:

  • uitsluiting: we beleggen niet in bepaalde bedrijven en landen
  • invloed: we gaan in gesprek met bedrijven waarin we beleggen
  • stemgedrag: we gebruiken ons stemrecht tijdens aandeelhoudersvergaderingen

Lees meer over hoe we verantwoord beleggen.

Nóg meer weten over hoe we beleggen?