Overslaan en naar inhoud gaan

We gaan beleggingen in Rusland verkopen

Gepubliceerd op:

De inval van Rusland in Oekraïne en het verschrikkelijke oorlogsgeweld raakt de hele wereld. Ook wij leven mee met de bevolking in Oekraïne. Ons bestuur heeft inmiddels besloten om alle beleggingen in Rusland te verkopen.

Om hoeveel beleggingen gaat het?

Ons pensioenfonds had per eind januari 2022 voor 31,7 miljoen euro aan beleggingen in Rusland (aandelen en obligaties). Dit is minder dan 0,6% van ons belegd vermogen. De mogelijke invloed van deze verkoop op onze financiële situatie is daarom klein.

Hoe snel kunnen we de beleggingen verkopen?

Hoe snel we de beleggingen kunnen verkopen, hangt af van de situatie op de financiële markten. De mogelijkheden zijn op dit moment beperkt. Het kan dus een tijd duren voordat alles is verkocht. Onze vermogensbeheerders zullen de verkopen uitvoeren zodra dit verantwoord kan.

Gevolgen voor ons pensioenfonds en de pensioenen

De oorlog in Oekraïne en de sancties voor Rusland vragen om extra waakzaamheid. We houden goed in de gaten wat de mogelijke gevolgen zijn voor ons pensioenfonds en de pensioenen. De Russische inval heeft tot nu toe geen negatieve invloed op de financiële situatie van ons pensioenfonds. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan laten wij u dat natuurlijk zo snel mogelijk weten.