Overslaan en naar inhoud gaan

Ons videogesprek hielp Albert Dekker verder

Gepubliceerd op:

Albert Dekker (65) had een videogesprek met pensioendeskundige Ellen Engberts. “Ellen heeft helder uitgelegd wat de mogelijkheden waren indien ik eerder met pensioen zou willen gaan. Het videogesprek hielp mij écht verder.”

Albert greep de uitnodiging graag aan

Albert werkte bijna zijn hele leven in de broodbakkerij. “Op een gegeven moment werd het te zwaar en ik kwam door fysieke en mentale klachten in de ziektewet. Dat was zwaar. Ik was nooit eerder ziek geweest. Het had invloed op mij en mijn gezin. Dat wilde ik niet meer. Daarom wilde ik weten of het mogelijk was om eerder met pensioen te gaan. Ik zag een uitnodiging van het Bakkers Pensioenfonds voor een videogesprek. Ik greep die uitnodiging graag aan.”

Duidelijke uitleg over de mogelijkheden

“Het videogesprek met Ellen was heel fijn. Zij legde goed uit hoe mijn pensioen was opgebouwd. Wat de mogelijkheden en gevolgen waren als ik eerder met pensioen zou gaan. Ze maakte ook berekeningen. Ellen had alles keurig op papier uitgewerkt. Dit kregen we per post. Het was heel duidelijk wat mijn pensioen zou zijn als ik het meteen liet ingaan. Of als ik zou wachten tot mijn 67ste.”

Straks geniet ik van mijn pensioen

“Het videogesprek hielp mij met het maken van een beslissing. Uit de berekeningen kwam dat we ons levensonderhoud en vaste kosten konden betalen als ik eerder met pensioen zou gaan. Dat was fijn om te weten voor als het echt niet meer zou gaan. Voor nu heb ik besloten mijn pensioen in te laten gaan vanaf mijn AOW-leeftijd. Volgend jaar is het zover. Dan ben ik 67 en ga ik genieten van mijn pensioen. Ik kijk ernaar uit!”

Maak ook een afspraak voor een videogesprek

Komt uw pensioen dichterbij en heeft u vragen? Maak dan een afspraak voor een videogesprek met een van onze deskundigen.