Overslaan en naar inhoud gaan

Maak kennis met Margreet Teunissen

Gepubliceerd op:

In februari 2023 startte Margreet Teunissen als bestuurslid van het Bakkers Pensioenfonds. Ze is met haar jarenlange ervaring in de pensioenwereld een echte aanwinst voor het bestuur. We stellen Margreet graag aan u voor.

“Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde”

Gefeliciteerd met je nieuwe functie, Margreet! Even terug naar het begin van je carrière. Je hebt aan het conservatorium gestudeerd. Dat is wel wat anders dan pensioen.

“Ik ben echt gevormd door muziek en heb daarom ook het conservatorium gedaan. Na mijn opleiding ging ik in de kunst- en cultuursector werken. Ik heb ook in het onderwijs en de zorg gewerkt. Ik werk graag op het snijvlak van maatschappelijk relevante thema’s. Pensioen valt daar wat mij betreft ook onder. Het is een belangrijke arbeidsvoorwaarde, maar het wordt vaak nog onderschat door werknemers. Pensioen is niet ‘sexy’ als je jong bent.”

“Voordeel: ik werk voor verschillende pensioenfondsen”

Je hebt al verschillende functies gehad in besturen van pensioenfondsen en als toezichthouder. En nu dus bij het Bakkers Pensioenfonds. Veelzijdig!

“Ja, ik ben graag breed inzetbaar. Ik zit al 10 jaar in de pensioenen en heb allerlei functies gehad, van toezichthouder en bestuurslid tot voorzitter van het bestuur. Ook bij pensioenfondsen met een kleiner bestuur. Dan is het belangrijk dat je verstand hebt van alles wat er bij een pensioenfonds komt kijken. Beleid opstellen, beleggingen beheren en risico’s beheersen bijvoorbeeld.

Ik werk op dit moment voor verschillende pensioenfondsen. Dat is een voordeel. Sommige dingen die ik tegenkom zijn voor alle fondsen toepasbaar. En de kennis die ik ergens anders opdoe, kan ik voor het Bakkers Pensioenfonds gebruiken. Zo vind je soms makkelijker oplossingen.” 

“De interessantste tijd in de wereld van pensioenen”

Er komen nieuwe regels voor de pensioenen. Het Bakkers Pensioenfonds is al druk bezig met voorbereidingen voor de overgang. Hoe kijk jij daar tegenaan?

“Op dit moment is het interessanter dan ooit in de wereld van pensioenen. Er verandert veel. Dat heeft dus ook invloed op de pensioenen. Vooral veel gepensioneerden vinden het spannend, die verandering. Zij weten wat ze nu hebben, maar nog niet precies wat ze straks krijgen. Het is belangrijk dat we goed uitleggen hoe dat werkt. En wat dat voor werknemers betekent. Daar speel ik graag een rol in.”

Ons bestuur

Meer weten over de mensen achter het Bakkers Pensioenfonds? Lees meer over onze bestuursleden, de raad van toezicht en het verantwoordingsorgaan.