Overslaan en naar inhoud gaan

Uitslag verkiezingen verantwoordingsorgaan bekend!

Gepubliceerd op:

In augustus hielden we verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan. We zochten 2 nieuwe leden namens de pensioengerechtigden en 1 nieuw lid namens de niet-actieve deelnemers. Zij hebben in het verleden pensioen bij ons opgebouwd. Inmiddels zijn alle stemmen geteld. Bedankt voor uw stem! We zijn blij met de gekozen leden: Jacques van de Vall en Gerard Vaes namens de pensioengerechtigden en Siebe Banga namens de niet-actieve deelnemers.

Maak binnenkort kennis met de nieuwe leden

De nieuwe leden van het verantwoordingsorgaan stellen zich binnenkort aan u voor op onze website. We wensen hun alvast veel succes in hun nieuwe functie. En we bedanken de andere kandidaten voor hun kandidaatstelling.

Toelichting op uitslag verkiezingen

Op de eerste dag van de verkiezingen is er iets niet goed gegaan bij de verkiezing voor pensioengerechtigden. Het verantwoordingsorgaan en het bestuur vinden het belangrijk om hier open over te zijn.

Op de eerste dag kon er maar 1 stem op kandidaten namens de pensioengerechtigden uitgebracht worden. Dat hadden 2 stemmen moeten zijn Gelukkig hebben we dit snel opgelost. Er zijn in de tussentijd 27 stemmen uitgebracht. Dat hadden er 2x27 moeten zijn. Omdat stemmen anoniem gebeurt, wisten we niet wie gestemd hadden. We konden dus niet vragen om nog een tweede stem uit te brengen. De verkiezingscommissie heeft daarom gewacht op de uitslag. Er zijn in totaal 1248 stemmen uitgebracht op de kandidaten voor pensioengerechtigden.

Het verschil tussen kandidaat 2 en 3 is 41 stemmen. Dat is meer dan 27. De uitslag was dus hetzelfde geweest als iedereen wel vanaf het begin 2 stemmen kon uitbrengen. Daarom heeft de verkiezingscommissie de uitslag geldig verklaard. Natuurlijk vinden we het heel vervelend dat er een fout is gemaakt.

Vragen over de verkiezingen?

Heeft u vragen over de verkiezingen van het verantwoordingsorgaan? Neem dan contact op met de secretaris van het Bakkers pensioenfonds, Erwin Gankema op tel. 06 22 71 32 77.