Overslaan en naar inhoud gaan

We hebben een overbruggingsplan ingediend

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 juli 2023 gelden er nieuwe regels voor pensioen in Nederland. Pensioenfondsen hebben tot 2028 om aan die nieuwe regels te voldoen. Het Bakkers Pensioenfonds wil op 1 januari 2026 overgaan naar de nieuwe regels. Tot die tijd mogen we gebruikmaken van soepele regels.

Overbruggingsplan

Omdat we gebruikmaken van deze regels, moeten we een overbruggingsplan indienen bij De Nederlandsche Bank (DNB). Dat hebben we nu gedaan. Bekijk het overbruggingsplan.

Het plan

In het overbruggingsplan berekenen we wat de soepele regels betekenen voor de dekkingsgraad van het Bakkers Pensioenfonds op 1 januari 2026, als we overstappen naar de nieuwe pensioenregeling. Onze huidige dekkingsgraad vindt u hier.

Voorwaarden

We houden goed in de gaten of de soepele regels geen of heel weinig negatieve gevolgen hebben voor uw pensioen. Daarbij kijken we naar de korte én de lange termijn. We kijken ook goed of de soepele regels voor alle leeftijden eerlijk zijn. 
Jongeren hebben een klein nadeel van de versoepelde regels. Ouderen hebben een klein voordeel van de versoepelde regels. 
Jongeren hebben nog lang de tijd om dit kleine nadeel in te halen. De ouderen hebben deze tijd niet.
De verschillen zijn klein. Daarom vinden wij het evenwichtig om de tijdelijke regels te gebruiken. U leest hierover meer in onze toelichting.