Overslaan en naar inhoud gaan

We stappen later over op de nieuwe regels voor pensioen

Gepubliceerd op:

De regels voor pensioen in Nederland veranderen. De pensioenregeling van het Bakkers Pensioenfonds verandert daardoor ook. We hebben besloten om de overgang naar de nieuwe regels voor pensioen een jaar uit te stellen. We wilden op 1 januari 2025 overstappen, maar dat wordt nu 1 januari 2026. Tot die tijd verandert er voor u dus nog niets. 

Goed en zorgvuldig overstappen

We werkten de afgelopen tijd hard aan de voorbereidingen om over te stappen. De overstap is ingewikkeld en hangt van veel zaken. De belangrijkste zijn:

  • De wetgeving is op sommige punten nog niet definitief. 
  • We weten niet zeker of het nieuwe administratiesysteem op tijd klaar is.
  • We willen iedereen goed en op tijd informeren over wat er verandert.

We willen zorgvuldig omgaan met uw pensioen.  En we willen zeker weten dat alles goed geregeld is als we overstappen. De Nederlandse Bank (DNB) houdt dat ook goed in de gaten. Daarom stellen we de overgang naar de nieuwe regels nog een jaar uit. Zodat we genoeg tijd hebben om alles te regelen. 

We houden u op de hoogte

We gaan door met de voorbereidingen. We houden de mogelijkheid open om eerder over te stappen. Als de datum verandert,  dan hoort u dat van ons. Nu alvast meer lezen over de nieuwe regels voor pensioen? Kijk dan op de speciale themapagina