Overslaan en naar inhoud gaan

We verhogen de pensioenen met 2,25%

Gepubliceerd op:

Net als in 2023, verhoogt het Bakkers Pensioenfonds de pensioenen voor iedereen die bij ons pensioen krijgt, opbouwt of heeft opgebouwd. We verhogen de pensioenen vanaf 1 januari 2024 met 2,25%.

Waarom we de pensioenen verhogen

We bieden u graag een pensioen dat met de prijzen meestijgt. Daarom kijken we elk jaar of we de pensioenen kunnen verhogen. Of we de pensioenen kunnen verhogen, hangt bijvoorbeeld af van onze dekkingsgraad. De dekkingsgraad geeft aan of we nu en in de toekomst de pensioenen kunnen blijven betalen. Onze dekkingsgraad is dit jaar hoog genoeg om de pensioenen te verhogen. En net als vorig jaar, heeft de overheid de regels voor het verhogen van pensioenen versoepeld. Daarom kunnen we de pensioenen verhogen.

Genoeg geld voor overgang naar nieuwe regels voor pensioen

Vanaf 1 juli 2023 gelden er nieuwe regels voor pensioen in Nederland. Pensioenfondsen hebben tot 2028 om aan die nieuwe regels te voldoen. Het Bakkers Pensioenfonds is van plan om op 1 januari 2025 over te gaan op een nieuwe pensioenregeling. Voor de overgang is het belangrijk dat we voldoende geld hebben. Het bestuur vindt het daarom verantwoord om de pensioenen nu met 2,25%. We verwachten dat we dan genoeg geld over houden voor de overgang naar de nieuwe pensioenregeling.

Gevolgen per leeftijd

Bij al onze besluiten kijken we naar de gevolgen voor iedereen. Is het besluit eerlijk voor iedereen? Dat hebben we nu ook gedaan. Want de gevolgen van deze verhoging verschillen per leeftijd